5 x Nederlandse bergtochten

Geplaatst op: 21 februari 2019

Ja, je leest het goed! Voor een prachtige bergwandeling hoef je écht niet per se naar de Alpen. Het kan zelfs in Nederland!

Hoewel we in een vlak land wonen, hebben we volop hoge punten, van waar je kunt genieten van een indrukwekkend weids uitzicht over de omgeving. Bij helder weer kun je vaak tientallen kilometers ver weg kijken. Schitterend!

Wij hebben vijf fenomenale bergtochten in Nederland op een rij gezet. En hoewel het slechts om heuvels gaat, zitten er flinke kuitenbijters tussen!

Vaalserberg

Denk je aan bergen in Nederland, dan denk je direct aan Zuid-Limburg. Het Drielandenpunt op de Vaalserberg is het hoogste punt van Nederland. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op Nederland, België én Duitsland. On-Nederlands mooi!

Wandel samen met je hond over de schitterende Vaalserberg, richting het mooie Vijlnerbos.

Meer informatie over een wandeling over de hoogste berg van Nederland vind je hier.

Sint-Jansberg

Ook iets noordelijker in Limburg gaat het landschap flink omhoog en omlaag. Een stevige wandeling op de Sint-Jansberg voel je dan ook goed in je kuiten! Onderweg wandel je door een prachtig bos en langs heldere beekjes.

Wil je meer weten over deze fenomenale wandeling op de Sint-Jansberg? Klik dan hier.

Amerongse Berg

Tijdens een schitterende wandeling over de Amerongse Berg trotseer je flinke hoogteverschillen en steile hellingen. Je wandelt namelijk over het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug! Onderweg struin je over statige lanen, prachtige paden en langs reusachtige beuken.

Extra leuk: je hond mag op grote stukken van de wandeling los rennen en spelen!

Meer informatie over een prachtige wandeling over de top van de Utrechtse Heuvelrug vind je hier.

Lochemse Berg

In het prachtige, glooiende landschap van de Achterhoek ligt de Lochemse Berg. Een heerlijke plaats voor een wandeling met je viervoeter! De bergroute voert je door een gevarieerd landschap met robuuste, grove dennenbomen en beuken. Tijdens de heuse bergroute heb je fenomenale uitzichten over de schitterende omgeving!

Klik hier voor meer info voor deze stevige wandeling.

Schoorlse duintoppen

De Schoorlse Duinen is niet alleen Nederlands breedste duingebied, maar ook het duingebied met de hoogste toppen! Beklim de hoge duinen en geniet van de wind door je haren.

Onze tip: houden jij en je viervoeter van een stevige wandeling? Volg dan de schitterende Duintoppentocht van 23 kilometer. Deze route leidt je over de hoogste duinrijen van het duingebied!

Ben je benieuwd geworden naar de Duintoppentocht en andere, kortere wandelingen over de toppen van de Schoorlse Duinen? Klik dan hier.

Deze vijf schitterende bergwandelingen voeren jou en je hond langs de mooiste uitzichtpunten. Vergeet vooral je camera niet! Ben je op zoek naar meer mooie, bijzondere wandelingen? Klik dan snel door en laat je inspireren!

Tip je vrienden!

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailCopy Link