7 x Wandelen rond kastelen

Geplaatst op: 16 februari 2019

Wanneer wij tijdens een wandeling een kasteel tegenkomen, heeft dit altijd iets heel speciaals. Je proeft de geschiedenis. Het ontdekken meer dan waard!

Houd je van kastelen én natuur? Wij hebben zeven schitterende wandelingen rondom kastelen op een rij gezet. Ontdek de heuvelachtige omgeving van kasteel Doorwerth. Of verken je liever de platte polders rondom het Muiderslot? Maar ook de bossen en heidevelden rondom kasteel Drakenstein zijn een échte parel!

Welke route je ook kiest, in alle wandelgebieden is je hond van harte welkom. Onze tip: bij kasteel Twickel, kasteel Slangenburg, kasteel Drakenstein én kasteel Doornenburg mag je hond gedeeltelijk los rennen en ravotten!

Muiderslot

Het Muiderslot is misschien wel het mooiste kasteel van Nederland. Het slot ligt in een oer-Hollands landschap van weilanden, sloten en fenomenale vergezichten. Schitterend!

De prachtige wandeling voert jou en je hond langs het IJsselmeer. Onderweg geniet je van een adembenemend uitzicht op het Muiderslot, de monding van de Vecht, het bijzondere eiland Pampus en de kust van Noord-Holland en Flevoland!

Meer informatie over deze landelijke wandeling vind je hier.

Kasteel Twickel

In Overijssel, vlakbij het plaatsje Delden, ligt kasteel Twickel. Dit mooie kasteel is omgeven door een prachtig landgoed. Glooiende akkers en weilanden, bossen, heidevelden en vennen wisselen elkaar af in dit schitterende gebied.

Extra leuk: in de losloopgebieden van het landgoed mag je hond niet alleen lekker los rennen en ravotten. Onderweg kan hij óók nog eens een frisse duik nemen!

Klik hier voor meer info over het prachtige kasteel Twickel.

Kasteel Drakenstein

Het mooie kasteel Drakenstein ligt aan de rand van het gezellige plaatsje Lage Vuursche en is vooral bekend als de woonplaats van prinses Beatrix. Verbaas je tijdens de wandeling over de prachtige natuur om je heen.

Onderweg heb je een geweldig uitzicht op kasteel Drakenstein. De woning en tuin van prinses Beatrix zijn tijdens je wandeling niet te missen!

Wil je meer informatie over een wandeling rondom het enige bewoonde kasteel in deze lijst? Klik dan hier.

Kasteel Slangenburg

Het indrukwekkende kasteel Slangenburg uit de 17de eeuw is het middelpunt van landgoed Slangenburg. Het kasteel wordt omgeven door een échte gracht!

Geniet tijdens deze prachtige wandeling in de Achterhoek van de uitgestrekte bossen, akkers, lanen, grachten, vijvers en weilanden. Onderweg beleef je de geschiedenis van het landgoed.

Wil je meer informatie over deze fenomenale wandeling? Klik dan hier.

Kasteel Doorwerth

Op de zuidrand van de Veluwe, boven op een heuvel, vind je kasteel Doorwerth. Aan de ene kant zie je uitgestrekte bossen; aan de andere kant de uiterwaarden van de Rijn.

Tijdens een wandeling beklim je steile hellingen en ontdek je de grote verschillen in landschap. Onderweg verbaas je je over de spectaculaire uitzichten en de spontaan ontspringende beken.

Klik hier voor meer info over een spectaculaire wandeling door het heuvellandschap rondom kasteel Doorwerth.

Kasteel Heeswijk

Het indrukwekkende Kasteel Heeswijk ligt al 1000 jaar als een onneembare vesting aan de Aa. Het schitterende kasteel oogt majestueus in de prachtige omgeving van het stroomgebied van de Aa en de Leijgraaf.

Vanaf het kasteel kun je een prachtige wandeling maken door bossen en over lanen en velden. Onderweg kom je kronkelende riviertjes tegen.

Meer informatie over de sprookjesachtige omgeving van kasteel Heeswijk vind je hier.

Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg ligt in het prachtige gebied van de Rijn, Waal en Linge. Deze heerlijke wandeling voert jou en je hond langs een gevarieerd polder- en rivierenlandschap, met schitterende uitzichten en karakteristieke gebouwen.

Onze tip: de fortroute leidt je óók langs het mooie Fort Pannerden. Het fort ligt verborgen onder de aarde, maar is vijf verdiepingen hoog!

Wil je meer info over de prachtige wandelingen rondom kasteel Doornenburg? Klik dan hier.

Wat is Nederland mooi! Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht. Vergeet vooral je fototoestel niet, want de uitzichten zijn fenomenaal!

Tip je vrienden!

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailCopy Link