8 x Bijzondere eilandwandelingen

Geplaatst op: 22 maart 2019

Wat is er heerlijker dan uitwaaien op een eiland? Lekker stevig doorstappen langs het water. En overal om je heen het geluid van meeuwen, de zilte zeelucht en onverstoorbaar grazende schapen...

Wij hebben acht bijzondere eilandwandelingen voor jou en je viervoeter op een rij gezet. Deze eilandwandelingen voeren je langs de mooiste plekjes op eilanden, een schiereiland én een eiland dat inmiddels op het droge ligt!

Tiengemeten

Je ervaart pas écht het eilandgevoel wanneer je er alleen via het water kunt komen. Het eiland Tiengemeten ligt midden in het Haringvliet. Een pontje brengt je in tien minuten naar dit bijzondere plekje. Laat je verrassen door de oase van rust en het schitterende, wijdse uitzicht!

Struin samen met je viervoeter door de ruige natuur, herbeleef het ouderwetse platteland en loop door een indrukwekkend, open moeraslandschap.

Wil je meer info over dit heerlijke eiland? Klik dan hier.

Dordtse Biesbosch

In de maanden april tot en met oktober brengt de Zonnepont jou en je hond naar een prachtig eiland in de Dordtse Biesbosch. Hier begint het Griendmuseumpad, een fenomenale wandeling! Je struint door grienden en wilgenvloedbos en langs talrijke soorten wilgen, bloemen en planten.

Extra leuk: onderweg kom je langs de Stenen keet en de Schrankkeet, waar griendwerkers tot in de jaren ’50 overnachtten!

Meer informatie over het Griendmuseumpad en de Zonnepont vind je hier.

Stevensweert

In de Limburgse Maasvallei ligt de Molenplas met zijn ruige oevers. Tijdens het Rondje Molenplas wandel je met je viervoeter op een schiereiland, dat door twee zijarmen van de Maas wordt omringd.

Het spannendste gedeelte is het pad via stapstenen. Gebruik de touwleuning voor extra houvast boven het stromende water tussen de keien! Durft je viervoeter de stapstenen aan, of gaat hij liever via het water? Wil je hond liever niet over de keien lopen? Geen probleem! Kies dan voor de verlengde route.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze fantastische wandeling? Klik dan hier.

Texel

In een lijst met eilandwandelingen mag het schitterende waddeneiland Texel natuurlijk niet ontbreken. Met 40 officiële natuurgebieden is Texel namelijk een waar paradijs voor iedere natuurliefhebber.

Op Texel kun je samen met je viervoeter wandelen in de polder, ravotten in het bos, struinen over de hei, klimmen in de duinen, of heerlijk genieten aan zee. Fantastisch, toch?!

Meer informatie over Texel, de stranden en prachtige wandelingen vind je hier.

De Woude

Wandelen op een eiland midden in het land? Dat kan in het Alkmaardermeer! Eiland De Woude is een uniek natuurgebied, met zeldzame vogels, houten huisjes en een prachtig polderlandschap.

Je kunt alleen met het pontje op eiland De Woude komen. Door de overtocht krijg je direct het gevoel even helemaal weg te zijn. Geniet van het schitterende dorpje De Woude, de prachtige vergezichten, de kronkelende sloten, het wuivende riet en het bonte gezelschap van bijzondere vogels.

Klik hier voor meer informatie over dit adembenemende eiland.

Schouwen-Duiveland

Het meest noordelijke eiland van Zeeland is een heerlijke plek om samen met je viervoeter de natuur in te trekken. Op dit mooie, gezellige eiland ligt namelijk boswachterij Westerschouwen, het grootste bos van Zeeland!

Je wandelt door een heuvelachtig duinlandschap, met zandverstuivingen, valleien en duinweide. Ook kom je onderweg voldoende recreatieplekken tegen.

Meer info over een wandeling door boswachterij Westerschouwen vind je hier.

Terschelling

Nergens in Nederland vind je zo’n verscheidenheid aan landschappen, planten- en diersoorten als op Terschelling. Struin samen met je hond over meer dan 200 kilometer aan onverharde wandelpaden. Je raakt nooit uitgewandeld op dit schitterende, hondvriendelijke waddeneiland!

Extra leuk: het brede zandstrand van Terschelling behoort tot de mooiste stranden van Nederland.

Wil je meer weten over een wandeling op Terschelling? Klik dan hier.

Schokland

De laatste wandeling in dit lijstje ligt op een eiland, dat tegenwoordig op het droge ligt. Ooit was Schokland een eilandje in de Zuiderzee. Sinds de drooglegging in 1942 staat het voormalige eiland op de werelderfgoedlijst van UNESCO!

Tijdens je wandeling kom je veel te weten over het boeiende verleden: de restanten van visserswoningen, de kerk van Ens en enorme keien die uit Scandinavië afkomstig zijn. Ook wandel je door het stille Schokkerbos en de natte graslanden van Schokland.

Klik hier voor meer informatie over een rondwandeling op Schokland.

Dit waren ze! Acht bijzondere eilandwandelingen. Natuurlijk staan er nog veel meer mooie wandelingen op Hondsdol. Klik door en laat je inspireren! En wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de leukste tips? Volg ons dan op Facebook en Instagram en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Tip je vrienden!

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailCopy Link