Lammetjesdag Hoog Buurlo

  • 17 maart
  • 11:00 - 16:00
  • Hoog Buurlo

Breng een bezoek aan de Lammetjesdag bij de schaapskooi van Hoog Buurlo op de Veluwe. Daar zijn weer lammetjes geboren!

Hoog Buurlo is een eeuwenoude nederzetting in het hart van de Veluwe. Met twee schaapskooien, twee woonhuizen, een kudde Veluwse heideschapen, statige beukenlanen en akkers omgeven door wildwallen waan je je terug in de tijd!

De ongeveer honderd nieuwe bewoners laten zich in de grote schaapskooi bewonderen. Buiten de schaapskooi staan nog een aantal echte ‘knuffelschapen’, die geaaid mogen worden. En er is nog veel meer te beleven, voor jong en oud!

Voor de kids is er een speurtocht, waarin je meer te weten komt over de schapen en de natuur van Hoog Buurlo. Bij goed weer is er een blotenvoetenpad en er zijn scoutingactiviteiten. In het winkeltje kun je terecht voor schapenknuffels.

En heb je trek gekregen? Bij de horecakraam is koffie, thee of warme chocolademelk. Ook zijn er verschillende soorten koeken te koop. Of broodjes, die je zelf aan een stok boven het kampvuur kunt bakken!

Je hond is van harte welkom tijdens de Lammetjesdag. Wél moet hij natuurlijk zijn aangelijnd.

Onze tip: vanaf de schaapskooi kun je heerlijk wandelen met je viervoeter door het prachtige natuurgebied. Er starten twee wandelroutes (4 kilometer en 12,5 kilometer).

Wil je meer informatie over deze leuke dag? Klik dan op de oranje button en neem een kijkje op de website.

Tip je vrienden!

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailCopy Link

Meer leuke tips