30 x Uitjes in heel Nederland

Geplaatst op: 20 april 2019

Het voorjaar is in volle gang! Alle tijd om samen met je hondher leuke activiteiten te ondernemen… Wij hebben 30 favoriete uitjes in heel Nederland voor je op een rij gezet. En natuurlijk is je lieve viervoeter overal van harte welkom. Laat de voorpret maar beginnen!

Noord-Nederland

Niet bang voor klimmen en dalen? Beklim dan samen met je viervoeter de Schoorlse Duinen. Nederlands hoogste én breedste duinen!

Een levensechte wolf of een zonnende zeehond van dichtbij zien? In Natuurmuseum Holterberg ontdek je van alles over de natuur! Onze tip: combineer je museumbezoek met een wandeling op de Sallandse Heuvelrug.

Heb je altijd al eens een échte nachtwandeling willen maken? Nachtwandeling Dwingelderveld voert jou en je hond door bos en langs heide. Spannend!

Stap terug in de tijd en wandel samen met je viervoeter door de geschiedenis van monumentendorp Orvelte en het Drentse platteland.

Samen uitwaaien en genieten? Op het strand van Texel mag je hond op de meeste plaatsen het gehele jaar los ravotten en spetteren.

Breng een bezoek aan Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Je hond mag gezellig mee!

Een wandeling door een prachtig bos én door een historisch laboratorium? Dat kan in het Waterloopbos in de Noordoostpolder. Je vindt hier honderden schaalmodellen van waterwerken. Indrukwekkend!

Herleef het verleden op de Zaanse Schans. Een uniek stukje Holland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Er zijn diverse wandelroutes en óók je hond is welkom.

Midden-Nederland

Voor de duinen hoef je écht niet naar zee te gaan! In de Soesterduinen kun je een prachtige duinwandeling maken. Extra leuk: je hond mag los rennen en ravotten!

Wat is leuker dan samen met je hond wilde dieren bewonderen? Dit kan in DierenPark Amersfoort. Je viervoeter is hier namelijk van harte welkom.

Stap terug in de tijd en ontdek het leven van de Nederlanders door de eeuwen heen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Je viervoeter is aangelijnd welkom!

Genieten van de natuur én de geschiedenis van de Gouden Eeuw? Wandel dan eens op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen in het Gooi. Weergaloos mooi!

Ben je op zoek naar een écht bijzondere wandeling? Dan is de Kasteelroute Doornenburg iets voor jou! Samen met je hond struin je door schitterende natuur én langs een indrukwekkend kasteel!

Ontdek hoe het leven vroeger was en zwerf door de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen in Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn.

Een wandeling op de Veluwe is genieten in zijn puurste vorm! Tijdens de Ugchelse natte-neuzenroute mag je hond lekker los rennen en ravotten!

Noordwijk staat bekend om het hondvriendelijke karakter. Op het hondenstrand van Noordwijk mag je hond het gehele jaar los rennen en spetteren.

Grote hoogteverschillen, prachtige vergezichten, spannende doorkijkjes én een vijver om in te plonzen. Je vindt het op Landgoed Mariëndaal aan de rand van de Veluwe. Schitterend!

Zuid-Nederland

De hondenloslooproute in de schitterende Loonse en Drunense Duinen is een heerlijke wandeling door stuifzand, bos én langs een ven!

Links zie je de Noordzee; rechts zie je de bomen bewegen in de wind. Het Zeeuwse strand Hoogduin is uniek en adembenemend!

In Oorlogsmuseum Overloon staat de Tweede Wereldoorlog centraal. Het museum ligt in een mooi park en je hond is aangelijnd van harte welkom. Tip: combineer je bezoek met een wandeling door de Overloonse Duinen.

In het Zeeuwse Ouwerkerk ligt een fascinerend krekengebied. Tijdens de wandelroute Oostkreek mag je hond heerlijk los rennen, ravotten en plonzen! Is je hond niet al te groot en past hij in de museumbuggy of een tas? Bezoek dan het naastgelegen Watersnoodmuseum. Indrukwekkend!

Ontdek Zuid-Limburg eens op een andere manier en stap aan boord bij Rederij Stiphout. Je kunt kiezen uit verschillende rondvaarten. Van een viersluizentocht tot een rondvaart met grottenbezoek. Combineer je boottocht met een wandeling door Zuid-Limburg.

Stap op het pontje naar het eiland Tiengemeten en maak met je hond een stevige wandeling. Geniet van de rust en het schitterende, wijdse uitzicht.

Trek je wandelschoenen aan en struin samen met je viervoeter door schitterende bossen en langs heldere beekjes tijdens de wandelroute Sint-Jansberg in Nationaal Park Maasduinen!

Maak een reis door de geschiedenis en ontdek van alles over het Zeeuwse landschap in het leuke doe-museum Terra Maris. Onze tip: combineer je museumbezoek met een prachtige wandeling in de Manteling van Walcheren.

Dit waren ze! 30 Leuke uitjes in heel Nederland. Geniet met volle teugen en ervaar hoe prachtig Nederland is. Ben je op zoek naar meer toffe uittips? Klik door en laat je inspireren!

Tip je vrienden!

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailCopy Link