Pan van Persijn

In de duinen bij Katwijk ligt een schitterend bosrijk gebied: de Pan van Persijn. Een fantastisch gebied voor een wandeling met je hond!

De Pan van Persijn, ook wel het Panbos genoemd, is een geliefd wandel- en speelbos voor jong en oud. In het prachtige bos vind je eendenvijvers, speeltoestellen voor de kids, een hertenkamp, een trimbaan en mooie grasvelden om te ontspannen!

De natuur in de Pan van Persijn is fenomenaal. In het voorjaar verbaas je je over de adembenemende kleurenzee van bloemen en struiken. En ligt er in de winter een pak sneeuw? Dan ziet de Pan van Persijn eruit als een sprookje!

In het bosrijke duingebied zijn twee prachtige wandelingen uitgezet voor jou en je viervoeter. Extra leuk: in een gedeelte van het Panbos mag je hond heerlijk los rennen en ravotten. Beide wandelroutes komen langs het losloopgedeelte!

Blauwe wandelroute – 1,6 kilometer
Tijdens deze schitterende wandeling wandel je langs vijvers, het hertenkamp en het trimbos.

Oranje wandelroute – 2,9 kilometer
De langere wandelroute voert jou en je viervoeter over een loopbrug, langs het trimbos en langs een uitzichtpunt. Ook kom je langs de Atlantikwall. Deze Duitse muur uit de Tweede Wereldoorlog diende ter bescherming voor aanvallen van bevrijders vanuit zee.

Je kunt een dagkaart voor het Panbos kopen bij de automaat of aan het loket bij de ingang van het bos.

Onze tip: combineer je wandeling door het Panbos met een bezoekje aan het strand. Volg het eerste gedeelte van de oranje wandelroute en verlaat bij de aangegeven achteruitgang het bos (volg de bordjes ‘strand’). Het strand is ongeveer drie kilometer lopen door een prachtig duingebied!

Tip je vrienden!

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailCopy Link