Vijf dingen die alléén hondenmensen zeggen…

Geplaatst op: 19 maart 2019

Valt het jou ook weleens op? Hondenmensen zeggen dingen, die je niet-hondenbezitters nóóit zult horen zeggen. Wij vinden die zinnetjes heel logisch. Maar als je er goed over nadenkt, zijn ze wel een beetje raar… We hebben een aantal dingen op een rijtje gezet. Herkenbaar?

Dat doet-ie normaal nóóit!

Tegen mensen opspringen, of grommen naar een andere hond? Iets stelen uit de winkel, of een halve pantoffel naar binnen werken? Natuurlijk doet jouw hond dat nooit!

Maar wij vragen ons dan altijd af: is dit nu écht zo? Heeft jouw hond dit echt nog nóóit eerder gedaan? Of is het een leugentje om je uit een gênante situatie te redden? Don’t worry, ook wij moeten ons weleens uit een vervelende situatie redden…

Kijk, deze foto móét je zien!

Wij draaien er niet omheen. Natuurlijk vinden we onze eigen honden het állerleukst en bijzonder fotogeniek! En natuurlijk gebruiken wij Hondsdol graag als excuus. We hebben nu eenmaal foto’s nodig voor onze tips en blogs… Onzin!

Ook zonder Hondsdol maken wij het liefst de hele dag door foto’s van onze viervoeters. In de galerij van onze smartphone is dan ook zo’n 95% gevuld met foto’s van onze honden. En foto’s van onszelf? Een zeldzaamheid! Als hondenbezitter heb je altijd je favoriete fotomodel bij de hand en natuurlijk laten we deze foto’s het liefst aan iedereen zien. Ook wanneer de ander helemaal niet geïnteresseerd is in al die foto’s van ons fotomodel… Ach, als zij ooit een hond krijgen, worden ze net zo!

Normaal luistert hij wél!

Niet luisteren, of volledig z’n eigen ‘ding’ doen. Iedere hondenbezitter maakt dit weleens mee. Soms word je er wanhopig van! Je viervoeter wandelt lekker los, maar loopt voortdurend met zijn neus tegen de grond geplakt en reageert nergens op. Of hij ziet andere honden of mensen en sjeest erop af. ‘Joehoe, wil je met mij spelen?!’

Nu moeten we wel eerlijk zijn, want vaak is het écht zo dat je hond wel aandacht voor je heeft wanneer jullie samen zijn. Heel logisch! als je alleen met hem bent, hoeft hij zich alleen op jou te concentreren. En misschien wil hij wel indruk maken op andere honden… ‘Hallo, Vizsla! Ik ben een stoere Basset Hound en ik doe helemaal m’n eigen ding! Gaaf hè? Trouwens, vanaf vandaag heet ik Casanova en luister ik niet meer naar Bas.’ Soms zou je bijna denken dat dit écht in dat koppie omgaat!

Hallo uhhh …, baasje van …

Wanneer wij een baasje met zijn hond tegenkomen, onthouden we direct de naam van de hond. Hij staat in ons geheugen gegrift. Komen we hetzelfde duo de volgende keer tegen, dan weten we natuurlijk direct de naam van de viervoeter. Maar… hoe heette nou ook alweer het baasje? Poeh, geen idee!

Zelfs in onze whatsapp-berichten noemen we ze ‘baasje van …’. En natuurlijk weten wij precies wie we bedoelen!

Verharen? Ach, valt echt reuze mee!

Je zult ons niet snel horen zeggen dat wij ons storen aan het verharen van onze honden. Maar soms zijn ook wij verbaasd. Hoe kan zo’n klein schepsel zo ongelooflijk veel haren verliezen én weer opnieuw produceren?! En waar je deze haren allemaal terugvindt…

Ook al borstelen we regelmatig, het lijkt wel alsof het wisselen van de vacht een half jaar duurt en direct overgaat in de volgende vachtwisseling. Maar als je ons vraagt of Noortje, onze Cavalier King Charles Spaniel, erg verhaart? Welnee joh, valt reuze mee!

Maar… één ding is zeker. Al die hondenharen hebben ervoor gezorgd dat wij héél relaxt zijn geworden met het huishouden. Dat is toch geweldig, of niet? Zonder hondenhaar is ons huis gewoon niet compleet!

Tot zover enkele typische zinnetjes, die alleen hondenmensen kunnen zeggen. Herken jij jezelf hierin? Of ken jij meer dingen die alleen hondenmensen kunnen zeggen? Laat het ons weten. Wij zijn benieuwd!

Tip je vrienden!

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailCopy Link