7 x De mooiste nationale parken

Geplaatst op: 21 september 2018

Op zoek naar een écht bijzondere wandeling voor jou en je viervoeter? Bezoek dan eens een van de Nederlandse nationale parken. Nederland op zijn állermooist!

Duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen: je vindt het allemaal in onze nationale parken. Wij hebben zeven fenomenale parken voor jou en je hond op een rij gezet!

Nationaal Park Duinen van Texel

Met 40 officiële natuurgebieden is Texel een waar paradijs voor iedere natuurliefhebber! Nergens in Nederland vind je zoveel variatie als op Nederlands grootste Waddeneiland. Ontdek samen met je viervoeter de kleurige heidevelden, natte duinvalleien, droge duinen, loof- en dennenbossen en eindeloze stranden.

Extra leuk: op de onbewaakte stranden mag je hond het gehele jaar heerlijk los rennen, ravotten en zwemmen!

Klik hier voor meer informatie over de schitterende natuur in Nationaal Park Duinen van Texel.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold is een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Nederland. Maar je vindt in het Drents-Friese Wold niet alleen maar bos. Zandverstuivingen, vennen, heide en grasland wisselen elkaar af in dit prachtige natuurgebied.

Onze tip: veel van de losloopgebieden zijn onderling met elkaar verbonden. Zo kun je samen een flinke wandeling maken, terwijl je viervoeter lekker vrij kan bewegen!

Wil je meer weten over de vele wandelroutes in Nationaal Park Drents-Friese Wold? Klik dan hier.

Nationaal Park Dwingelderveld

In het schitterende Nationaal Park Dwingelderveld vind je het grootste natte heidegebied van West-Europa. Wandel samen met je hond over glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, door prachtige bossen en over stuifzand.

Onze tip: in Nationaal Park Dwingelderveld ligt een route, die speciaal is uitgestippeld voor nachtelijke zwerftochten! Vergeet je zaklamp niet!

Klik hier voor meer informatie over Nationaal Park Dwingelderveld. Meer info over de spannende nachtwandeling vind je hier.

Nationaal Park Veluwezoom & Nationaal Park De Hoge Veluwe

Eindeloze bossen, heideheuvels, zandverstuivingen, prachtige beekjes en schaapskuddes. Dát is de Veluwe met haar adembenemend mooie natuur. In dit gebied ligt niet één, maar liggen zelfs twee nationale parken!

Het schitterende Nationaal Park Veluwezoom tussen Arnhem en Dieren heeft een heuvelachtig landschap met bossen en heidevelden. Ook vind je hier en daar stuifzand. Nationaal park De Hoge Veluwe is een prachtig natuurgebied met bossen, stuifzand en grasvlaktes. Het park ligt tussen Arnhem, Ede en Apeldoorn. Fenomenaal!

Op zoek naar een schitterende struintocht op de Veluwe? Hier vind je meer info over het mooie gebied én prachtige wandelingen voor jou en je viervoeter.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wandel je samen met je hond door een prachtig, afwisselend landschap van bossen, heidegebieden en stuifzanden. Geen gebied in Nederland waar je in de herfst mooiere paddenstoelen kunt spotten dan op de Utrechtse Heuvelrug!

Wil je meer info over de schitterende natuur en bijzondere bezienswaardigheden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Klik dan hier.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen wordt ook wel de woestijn van Brabant genoemd. Grote zandvlaktes, heide en bossen wisselen elkaar af in dit bijzondere gebied. Je kunt hier eindeloos met je hond struinen door het stuifzand en de uitgestrekte bossen.

Extra leuk: in dit geweldige gebied ligt een mooie loslooproute waar je hond heerlijk kan rennen, ravotten én spetteren in een ven dat je onderweg tegenkomt!

Meer informatie over de indrukwekkende woestijn van Brabant vind je hier.

Nationaal Park Oosterschelde

De Oosterschelde is het grootste én natste nationaal park van Nederland. Een wereld van getij, wind en vooral water, héél veel water. Maak samen met je hond een prachtige wandeling door het Verdronken Land van Zuid-Beveland, een indrukwekkend gebied in Nationaal Park Oosterschelde. Wandel over slikken en schorren en langs bijzondere planten.

Onze tip: vergeet je verrekijker niet, want je kunt hier perfect vogels spotten! Het natuurgebied is een broedplaats voor wilde eenden en steltlopers. Tijdens de vogeltrek landen allerlei vogels in dit gebied om uit te rusten en op te vetten.

Klik hier voor meer info over deze bijzondere wandeling door Nationaal Park Oosterschelde.

Voilà, zeven fantastische nationale parken op een rij. Wat is Nederland ongelooflijk mooi!

Tip je vrienden!

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailCopy Link